Airborne

Waarom Airborne? - Eerlijk, onbeschadigd en herleidbaar.

Vaak wordt honing gewoon als "honing" bestempeld en heb je geen idee waar het vandaan komt laat staan uit welk land de honing komt! Wanneer honing wordt bestempeld als honing verkregen van een bepaalde bloem, weet je dan zeker dat het eigenlijk ook wel uit die bron komt? Wanneer je honing Airborne koopt, weet je precies waar het vandaan komt en dat het ook is wat het beweert te zijn.

Geschiedenis van Airborne

Airborne Honey Ltd begon zijn commerciële activiteiten in 1910 in Banks Peninsula, gelegen aan de oostkust van het Zuidereiland van Nieuw- Zeeland. En werd opgericht door William Bray en zijn partner, Alfred Barrett. Barrett en Bray werkten samen in bijenstallen van wel 30 tot 50 korven in de vele baaien en inhammen van het schiereiland. Zij produceerden diverse soorten inheemse honing op dit ruige terrein. In 1926 werden twee honingmerken geregistreerd, namelijk "Meadow" en "Airborne". Het merk Airborne is nu het oudste nog bestaande merk honing in Nieuw-Zeeland. In 1990 nam de bijenteelt toe met een piek van 6.000 kasten. Het bedrijf is nu nog altijd een familiezaak met de zoon van William Bray, Jasper, die weer opgevolgd werd door kleinzoon Peter Bray. Hij is momenteel de managing director van het bedrijf.

Vanaf dit vroege begin groeide het bedrijf in omvang door naar waar het nu een van de grootste honing verwerkende en exporterende bedrijven in Nieuw-Zeeland is. De filosofie van hoge kwaliteit en een goede presentatie zoals die in het begin al essentieel onderdeel van het bedrijf was loopt vandaag de dag nog steeds door.

Onbeschadigd

De meest voorkomende vraag die we bij Airborne krijgen is of onze honing verhit wordt.

Alle honing kristalliseert en moet vloeibaar worden gemaakt voordat het in een verkoop verpakking kan worden gedaan. Hoe onze honing vloeibaar wordt gemaakt, is de sleutel.

Bij Airborne hebben we een gepatenteerd proces voor het vloeibaar maken van onze honing. Dit proces levert de laagste hoeveelheid hitteschade op die kan ontstaan bij het vloeibaar maken van honing. We hebben dit getest op de Nieuw-Zeelandse markt en blijven dit ook testen. We selecteren dus de honing die het minst geneigd is te kristalliseren voor onze vloeibare honing. Dit zorgt ervoor dat we niet overmatig hoeven te verwarmen.

Daarnaast hoeft de honing van Airborne niet te worden gepasteuriseerd ter voorkoming van fermentatie omdat er geen water aan wordt toe gevoegd.

Onze honing wordt op zodanige wijze gefilterd dat alleen de grote onzuiverheden er uit worden gezeefd. Hierdoor behouden we alle natuurlijke stoffen zoals pollen die in honing zouden moeten zitten. Omdat we langzaam kristalliserende honing selecteren, is het niet nodig dat we onze honing door een hele fijne filter halen om al het stuifmeel te verwijderen. Stuifmeel kan namelijk kristallisatie in de hand werken.

Traceerbaar

We hebben een uniek systeem van traceerbaarheid waarmee we een batchcode in ons systeem kunnen invoeren van elke pot honing. Hiermee kunnen we zien:

  • Welke bijenstal heeft bijgedragen aan de batch.
  • Ieder vat honing aanwezig in een batch
  • Elk analytisch resultaat van elk vat in een batch.
  • Precies waar, wanneer en door wie een batch werd verplaatst
  • De locatie van een batch.

Eerlijk

Wanneer we één van onze producten willen labelen met een specifieke bloem kunnen we steunen op100 jaar ervaring, 25 jaar ervaring in ons laboratorium en putten uit een database met meer dan 27.000 records.

We zijn er 100% zeker van dat elke batch die hier weg gaat voldoet aan onze normen : eerlijk, onbeschadigd en traceerbaar.

Geen compromissen- Nooit!