Living Nature

Écht natuurlijke huidverzorging

Als één van de eerste bedrijven ter wereld die huidverzorgingsproducten maakte zonder synthetische conserveermiddelen of parabenen te gebruiken, heeft Living Nature een ware passie voor de natuur. Living Nature producten beschermen, voeden en verbeteren de huid op een natuurlijke manier, zonder ongewenste chemische bijwerkingen.

Ooit deel uitmakend van de oude zuidelijke landmassa Gondwana, is Nieuw Zeeland meer dan 80 miljoen jaar geografisch geïsoleerd geweest. In die tijd heeft zich er een unieke flora ontwikkeld; meer dan 80% van de planten in Nieuw Zeeland komen nergens anders ter wereld voor. Het zijn deze zeldzame planten die de basis vormen voor de uitzonderlijke Living Nature huidverzorgings- lichaamsverzorgings- en make-uplijn.

De unieke, natuurlijke formules worden ontwikkeld door een Research & Development team dat samenwerkt met zes wetenschappelijke organisaties van buitenaf om plantendelen te identificeren, te extraheren en te zuiveren voor gebruik in de producten. De producten van Living Nature worden op hun effectiviteit getest door Abich Laboratories in Italië, welke een internationale reputatie heeft op het gebied van producttesten.

De productveiligheid voldoet aan de EU richtlijnen en Living Nature producten zijn gecertificeerd door BDIH, de grootste onafhankelijk controlerende instantie voor natuurlijke cosmetica ter wereld.

Living Nature is er vast van overtuigd dat gezonde huidverzorgingsproducten vrij horen te zijn van mogelijk gevaarlijke synthetische ingrediënten en conserveermiddelen. Living Nature producten:

 • bevatten geen synthetische conserveermiddelen
 • bevatten geen ingrediënten die als mogelijk gevaarlijk beschouwd worden
 • bevatten geen minerale oliën
 • bevatten geen bestraalde ingrediënten
 • bevatten geen residu van herbiciden of pesticiden
 • bevatten geen genetisch gemodificeerde ingrediënten
 • bevatten geen dierlijke ingrediënten
 • worden niet getest op dieren
 • bevatten altijd grote hoeveelheden aan bioactieve ingrediënten
 • worden uitsluitend verpakt in recycleerbare, herbruikbare, geminimaliseerde verpakkingen.

Goed voor uw lichaam, goed voor onze planeet

Vandaag de dag is het een trend om zich bewust te zijn van milieuproblematiek. Het lijkt of iedereen op zoek is naar manieren om op harmonieuze wijze om te gaan met de natuur. Voor Living Nature is ecologie en duurzaamheid inherent aan de bedrijfsvoering sinds de oprichting van het merk in 1987. Ze zijn er trots op dat hun producten niet alleen de chemische belasting op uw lichaam, maar ook die op de natuur verminderen. Een belangrijk voordeel van Living Nature producten is dat ze biologisch afbreekbaar zijn, zodat wat u door het afvoerputje spoelt, op een natuurlijke manier wordt afgebroken - zonder negatieve gevolgen voor het milieu. Onderdeel van Living Nature’s toewijding aan het milieu is het niet gebruiken van ingrediënten als parabenen, ftalaten of EDTA’s in hun producten. Bijvoorbeeld, chemische stoffen als EDTA’s, welke om hun gelerende werking vaak gebruikt worden in voedsel, zeep en cosmetische producten, worden in het milieu maar langzaam afgebroken en worden veronderstelt één van de - door menselijke activiteit - meest wijdverbreide stoffen te zijn in veel Europese oppervlaktewaters. Ook heeft Living Nature binnen hun bedrijf de nodige duurzame maatregelen genomen, zoals het gebruik van klimaat neutrale energie en het opvangen van regenwater van het dak van hun fabriek.

Verpakkingen die bijdragen aan een betere wereld

Living Nature’s missie van 20 jaar geleden hield niet alleen de verplichting in een gezonde stralende huid te bevorderen, maar ook een duurzaam, winstgevend en ecologisch verantwoord bedrijf te runnen. Living Nature werkt nog steeds hard aan het volgen van die visie en de keuze voor verpakkingen is een belangrijke afweging die hen helpt dit doel te bereiken. In 2005 werd Living Nature officieel beloond voor hun bijdrage aan het leveren van natuurlijke huidverzorgingsproducten en make-up in milieuvriendelijke verpakkingen door de titel Supreme Winner of the 2005 New Zealand Packaging Councils Awards for Excellence in Environmentally Acceptable Packaging te winnen. De verpakkingen van Living Nature bestaan uit biologisch afbreekbaar en recyclebaar karton - zelfs de oogschaduwdoosjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar karton - en er wordt gebruik gemaakt van magneten om compacte poeders in herbruikbare metalen doosjes te bevestigen zodat hier geen lijm voor nodig is.

In 2006 lanceerde Living Nature - na bijna drie jaar onderzoek - een nieuwe range verpakkingen. Deze verpakkingen zijn 100% recyclebaar en gemaakt van een combinatie van polypropyleen en calciumcarbonaat (krijt). Het calciumcarbonaat verbetert de flexibiliteit van het plastic, terwijl zo het gebruik van ftalaten wordt vermeden. Het betekent ook dat er minder volume in plastic gebruikt wordt en ook dat is goed voor het milieu. De verpakking beschermt het product tegen licht en lucht. Omdat de dop onderop zit wordt de hoeveelheid lucht waaraan het product wordt blootgesteld beperkt. Dit helpt om de producten vers te houden. De verpakking wordt in zijn geheel uit hetzelfde materiaal vervaardigd (fles en dop) en kan daarom gerecycleerd worden zonder ze uit elkaar te halen. De voorgaande verpakkingen werden gemaakt van diverse materialen (waaronder glas) en maakten gebruik van een complex pompsysteem dat niet gerecycled kon worden. De inhoud van de flessen zijn nu de standaard internationale maten van 50ml en 100ml. De ‘essential packs’ bestaan allemaal uit 50ml verpakkingen en zijn perfect om mee op reis te nemen of om kennis te maken met de producten van Living Nature.

In 2007 werd Living Nature nogmaals beloond voor hun nieuwe verpakkingen met de titel Highly Commended the 2007 New Zealand Packaging Councils Awards for Excellence in Environmentally Acceptable Packaging.

Bij het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen komt veel kijken. Er wordt nu bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid energie bespaard doordat er voor de nieuwe verpakkingen geen glas meer van Taiwan naar Auckland, van Auckland naar de fabriek in Kerikerie (om gevuld te worden) en dan weer terug naar Auckland vervoerd hoeft te worden. Living Nature zal blijven zoeken naar manieren om u de beste verpakkingen te bieden èn trouw te blijven aan haar gelofte aan de natuur.

Veilig en natuurlijk

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en één van de meest responsieve. Zij reflecteert het leven dat wij leiden. Veel huidverzorgingsproducten bevatten ingrediënten waarover in toenemende mate bezorgdheid ontstaat vanwege de negatieve invloed die ze op onze gezondheid zouden hebben. Men is op zoek naar veiliger en meer natuurlijke producten, maar er is verwarring over wat de term ‘natuurlijk’ nu eigenlijk inhoudt. Veel producten die ‘natuurlijk’ genoemd worden bevatten synthetische conserveermiddelen of ingrediënten die onze gezondheid of het milieu kunnen schaden. Living Nature producten bevatten uitsluitend pure en natuurlijke ingrediënten, waarvan er vele geoogst worden in afgelegen wildgebieden. Living Nature kiest ervoor geen synthetische conserveermiddelen zoals parabenen te gebruiken, en ook geen Sodium Lauryl Sulfaat (SLS), kunstmatige parfumstoffen, ftalaten of op petroleum of mineralen gebaseerde oliën.

Nu meer en meer consumenten bedenkingen hebben over de ingrediënten in de producten die ze gebruiken en op zoek gaan naar natuurlijke en veilige cosmetica neemt Living Nature een leidende rol door te garanderen dat al haar producten diepgaand wetenschappelijk getest worden op zuiverheid, veiligheid en effectiviteit. Hoe kunnen consumenten nu vaststellen of een product werkelijk natuurlijk is? Voor wie absolute zekerheid wil zijn er regulerende instanties zoals Duitsland’s BDIH, welke enkel producten certificeert die ingrediënten bevatten die volgens hen veilig zijn.

Met betrekking tot huidverzorging moedigt Living Nature haar klanten aan om zich te verdiepen in wat er ‘in’ en ‘op’ hun lichaam terecht komt. Gezonde eetgewoonten met voedsel dat zo dicht mogelijk bij zijn oorprong blijft, stelt uw lichaam in staat om een gezonde huid te onderhouden. Wat er ‘op’ uw huid belandt zou ook zo natuurlijk mogelijk moeten zijn.

Tegen het testen op dieren

Niet alleen gelooft Living Nature erin dat testen op dieren onnodig is, maar ook dat het onwetenschappelijk is, aangezien veel dieren een ander immuunsysteem en huidweefsel hebben dan mensen.
Het is herhaaldelijk bewezen dat dierlijke stoffen niet bijdragen aan de effectiviteit van een huid crème. Ingrediënten als collageen, afkomstig van dode dieren, zorgen er niet voor dat de huid collageen gaat aanmaken. Collageen kan alleen een effect hebben als het via een injectie onder de opperhuid wordt gebracht. Hier wordt het in een tijdsbestek van 6 maanden tot een jaar langzaam afgebroken en door het bloed als gif- en afvalstoffen afgevoerd. Het is veel nuttiger voor het lichaam om de beschikking te hebben over nutriënten van levende planten als rauw materiaal, omdat ze deze kan opnemen en als bouwstoffen kan gebruiken. Vandaar dat Living nature producten nutriëntenrijke oliën en extracten bevatten die de natuurlijke processen van de huid bevorderen en beschermen.

Vandaag de dag kunnen cellen in vitro gekweekt worden en Living nature heeft van deze methode gebruik gemaakt om sommige van hun ingrediënten te evalueren. Geen van hun producten is ooit getest op dieren en zij accepteren ook van hun leveranciers geen ingrediënten die op dieren zijn getest. Living Nature is tegen het doden van dieren voor schoonheidsdoeleinden en afgezien van bijenwas, honing worden er geen dierlijke ingrediënten gebruikt.

Prijzen: Best Vegetarian, Cruelty Free Body and Skincare Range Award 2005, Vegetarian Society, UK

Écht natuurlijke huidverzorging

Als één van de eerste bedrijven ter wereld die huidverzorgingsproducten maakte zonder synthetische conserveermiddelen of parabenen te gebruiken, heeft Living Nature een ware passie voor de natuur. Living Nature producten beschermen, voeden en verbeteren de huid op een natuurlijke manier, zonder ongewenste chemische bijwerkingen.

Ooit deel uitmakend van de oude zuidelijke landmassa Gondwana, is Nieuw Zeeland meer dan 80 miljoen jaar geografisch geïsoleerd geweest. In die tijd heeft zich er een unieke flora ontwikkeld; meer dan 80% van de planten in Nieuw Zeeland komen nergens anders ter wereld voor. Het zijn deze zeldzame planten die de basis vormen voor de uitzonderlijke Living Nature huidverzorgings- lichaamsverzorgings- en make-uplijn.

De unieke, natuurlijke formules worden ontwikkeld door een Research & Development team dat samenwerkt met zes wetenschappelijke organisaties van buitenaf om plantendelen te identificeren, te extraheren en te zuiveren voor gebruik in de producten. De producten van Living Nature worden op hun effectiviteit getest door Abich Laboratories in Italië, welke een internationale reputatie heeft op het gebied van producttesten.

De productveiligheid voldoet aan de EU richtlijnen en Living Nature producten zijn gecertificeerd door BDIH, de grootste onafhankelijk controlerende instantie voor natuurlijke cosmetica ter wereld.

Living Nature is er vast van overtuigd dat gezonde huidverzorgingsproducten vrij horen te zijn van mogelijk gevaarlijke synthetische ingrediënten en conserveermiddelen. Living Nature producten:

 • bevatten geen synthetische conserveermiddelen
 • bevatten geen ingrediënten die als mogelijk gevaarlijk beschouwd worden
 • bevatten geen minerale oliën
 • bevatten geen bestraalde ingrediënten
 • bevatten geen residu van herbiciden of pesticiden
 • bevatten geen genetisch gemodificeerde ingrediënten
 • bevatten geen dierlijke ingrediënten
 • worden niet getest op dieren
 • bevatten altijd grote hoeveelheden aan bioactieve ingrediënten
 • worden uitsluitend verpakt in recycleerbare, herbruikbare, geminimaliseerde verpakkingen.

Goed voor uw lichaam, goed voor onze planeet

Vandaag de dag is het een trend om zich bewust te zijn van milieuproblematiek. Het lijkt of iedereen op zoek is naar manieren om op harmonieuze wijze om te gaan met de natuur. Voor Living Nature is ecologie en duurzaamheid inherent aan de bedrijfsvoering sinds de oprichting van het merk in 1987. Ze zijn er trots op dat hun producten niet alleen de chemische belasting op uw lichaam, maar ook die op de natuur verminderen. Een belangrijk voordeel van Living Nature producten is dat ze biologisch afbreekbaar zijn, zodat wat u door het afvoerputje spoelt, op een natuurlijke manier wordt afgebroken - zonder negatieve gevolgen voor het milieu. Onderdeel van Living Nature’s toewijding aan het milieu is het niet gebruiken van ingrediënten als parabenen, ftalaten of EDTA’s in hun producten. Bijvoorbeeld, chemische stoffen als EDTA’s, welke om hun gelerende werking vaak gebruikt worden in voedsel, zeep en cosmetische producten, worden in het milieu maar langzaam afgebroken en worden veronderstelt één van de - door menselijke activiteit - meest wijdverbreide stoffen te zijn in veel Europese oppervlaktewaters. Ook heeft Living Nature binnen hun bedrijf de nodige duurzame maatregelen genomen, zoals het gebruik van klimaat neutrale energie en het opvangen van regenwater van het dak van hun fabriek.

Verpakkingen die bijdragen aan een betere wereld

Living Nature’s missie van 20 jaar geleden hield niet alleen de verplichting in een gezonde stralende huid te bevorderen, maar ook een duurzaam, winstgevend en ecologisch verantwoord bedrijf te runnen. Living Nature werkt nog steeds hard aan het volgen van die visie en de keuze voor verpakkingen is een belangrijke afweging die hen helpt dit doel te bereiken. In 2005 werd Living Nature officieel beloond voor hun bijdrage aan het leveren van natuurlijke huidverzorgingsproducten en make-up in milieuvriendelijke verpakkingen door de titel Supreme Winner of the 2005 New Zealand Packaging Councils Awards for Excellence in Environmentally Acceptable Packaging te winnen. De verpakkingen van Living Nature bestaan uit biologisch afbreekbaar en recyclebaar karton - zelfs de oogschaduwdoosjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar karton - en er wordt gebruik gemaakt van magneten om compacte poeders in herbruikbare metalen doosjes te bevestigen zodat hier geen lijm voor nodig is.

In 2006 lanceerde Living Nature - na bijna drie jaar onderzoek - een nieuwe range verpakkingen. Deze verpakkingen zijn 100% recyclebaar en gemaakt van een combinatie van polypropyleen en calciumcarbonaat (krijt). Het calciumcarbonaat verbetert de flexibiliteit van het plastic, terwijl zo het gebruik van ftalaten wordt vermeden. Het betekent ook dat er minder volume in plastic gebruikt wordt en ook dat is goed voor het milieu. De verpakking beschermt het product tegen licht en lucht. Omdat de dop onderop zit wordt de hoeveelheid lucht waaraan het product wordt blootgesteld beperkt. Dit helpt om de producten vers te houden. De verpakking wordt in zijn geheel uit hetzelfde materiaal vervaardigd (fles en dop) en kan daarom gerecycleerd worden zonder ze uit elkaar te halen. De voorgaande verpakkingen werden gemaakt van diverse materialen (waaronder glas) en maakten gebruik van een complex pompsysteem dat niet gerecycled kon worden. De inhoud van de flessen zijn nu de standaard internationale maten van 50ml en 100ml. De ‘essential packs’ bestaan allemaal uit 50ml verpakkingen en zijn perfect om mee op reis te nemen of om kennis te maken met de producten van Living Nature.

In 2007 werd Living Nature nogmaals beloond voor hun nieuwe verpakkingen met de titel Highly Commended the 2007 New Zealand Packaging Councils Awards for Excellence in Environmentally Acceptable Packaging.

Bij het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen komt veel kijken. Er wordt nu bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid energie bespaard doordat er voor de nieuwe verpakkingen geen glas meer van Taiwan naar Auckland, van Auckland naar de fabriek in Kerikerie (om gevuld te worden) en dan weer terug naar Auckland vervoerd hoeft te worden. Living Nature zal blijven zoeken naar manieren om u de beste verpakkingen te bieden èn trouw te blijven aan haar gelofte aan de natuur.

Veilig en natuurlijk

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en één van de meest responsieve. Zij reflecteert het leven dat wij leiden. Veel huidverzorgingsproducten bevatten ingrediënten waarover in toenemende mate bezorgdheid ontstaat vanwege de negatieve invloed die ze op onze gezondheid zouden hebben. Men is op zoek naar veiliger en meer natuurlijke producten, maar er is verwarring over wat de term ‘natuurlijk’ nu eigenlijk inhoudt. Veel producten die ‘natuurlijk’ genoemd worden bevatten synthetische conserveermiddelen of ingrediënten die onze gezondheid of het milieu kunnen schaden. Living Nature producten bevatten uitsluitend pure en natuurlijke ingrediënten, waarvan er vele geoogst worden in afgelegen wildgebieden. Living Nature kiest ervoor geen synthetische conserveermiddelen zoals parabenen te gebruiken, en ook geen Sodium Lauryl Sulfaat (SLS), kunstmatige parfumstoffen, ftalaten of op petroleum of mineralen gebaseerde oliën.

Nu meer en meer consumenten bedenkingen hebben over de ingrediënten in de producten die ze gebruiken en op zoek gaan naar natuurlijke en veilige cosmetica neemt Living Nature een leidende rol door te garanderen dat al haar producten diepgaand wetenschappelijk getest worden op zuiverheid, veiligheid en effectiviteit. Hoe kunnen consumenten nu vaststellen of een product werkelijk natuurlijk is? Voor wie absolute zekerheid wil zijn er regulerende instanties zoals Duitsland’s BDIH, welke enkel producten certificeert die ingrediënten bevatten die volgens hen veilig zijn.

Met betrekking tot huidverzorging moedigt Living Nature haar klanten aan om zich te verdiepen in wat er ‘in’ en ‘op’ hun lichaam terecht komt. Gezonde eetgewoonten met voedsel dat zo dicht mogelijk bij zijn oorprong blijft, stelt uw lichaam in staat om een gezonde huid te onderhouden. Wat er ‘op’ uw huid belandt zou ook zo natuurlijk mogelijk moeten zijn.

Tegen het testen op dieren

Niet alleen gelooft Living Nature erin dat testen op dieren onnodig is, maar ook dat het onwetenschappelijk is, aangezien veel dieren een ander immuunsysteem en huidweefsel hebben dan mensen.
Het is herhaaldelijk bewezen dat dierlijke stoffen niet bijdragen aan de effectiviteit van een huid crème. Ingrediënten als collageen, afkomstig van dode dieren, zorgen er niet voor dat de huid collageen gaat aanmaken. Collageen kan alleen een effect hebben als het via een injectie onder de opperhuid wordt gebracht. Hier wordt het in een tijdsbestek van 6 maanden tot een jaar langzaam afgebroken en door het bloed als gif- en afvalstoffen afgevoerd. Het is veel nuttiger voor het lichaam om de beschikking te hebben over nutriënten van levende planten als rauw materiaal, omdat ze deze kan opnemen en als bouwstoffen kan gebruiken. Vandaar dat Living nature producten nutriëntenrijke oliën en extracten bevatten die de natuurlijke processen van de huid bevorderen en beschermen.

Vandaag de dag kunnen cellen in vitro gekweekt worden en Living nature heeft van deze methode gebruik gemaakt om sommige van hun ingrediënten te evalueren. Geen van hun producten is ooit getest op dieren en zij accepteren ook van hun leveranciers geen ingrediënten die op dieren zijn getest. Living Nature is tegen het doden van dieren voor schoonheidsdoeleinden en afgezien van bijenwas, honing worden er geen dierlijke ingrediënten gebruikt.

Prijzen: Best Vegetarian, Cruelty Free Body and Skincare Range Award 2005, Vegetarian Society, UK

Bewezen resultaten

De nachtverzorgingsproducten van Living Nature hebben hun effectiviteit in het optimaliseren van de helende en vernieuwende processen van de menselijke huid bewezen. In vitro tests die werden uitgevoerd door het beroemde Italiaanse testlaboratorium ABICH Laboratories bevestigen dat de vijf vooruitstrevende, natuurlijke formules de herstellende functies die van nature tijdens de slaap plaatsvinden maximaliseren.

De ABICH resultaten bewezen overtuigend dat de geteste nachtverzorgingsproducten:

 • de huid helpen zich te gedragen als een jongere huid, door het versnellen van de herstel- en vernieuwingsprocessen die juist vertragen wanneer we ouder worden.
 • helpen bij het repareren van de beschadigingen die de huid gedurende de dag heeft opgelopen, zoals schade door vrije radicalen, vochtverlies en UV schade.
 • het herstel van cellen bevorderen en een frissere, jonger uitziende huid naar de oppervlakte brengen.

De vijf Living Nature producten die tot nu toe zijn getest zijn:

 • Living Nature Radiance Night Oil – voor een jonger uitziende huid.
 • Living Nature Balancing Night Gel – om te voeden en verjongen.
 • Living Nature Nourishing Night Cream – rijk aan voedende nutriënten.
 • Living Nature Firming Flax Cream – om lijntjes te verzachten.
 • Living Nature Hydrating Gel Mask – om de huid te verrijken en het vochtgehalte te herstellen.

De volgende analyses werden uitgevoerd:

 • stimulatie/remming van de vermeerdering van menselijke fibroblasten
 • synthese van hyaluronzuur
 • wondherstel (vasculaire regeneratie activiteit)
 • antioxidante activiteit

Fibroblasten zijn een bepaald soort cellen die een raamwerk bieden aan veel weefsels van het menselijk lichaam. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de productie van collageen en elastine in de huid en spelen ook een belangrijke rol in de wondgenezing. Hyaluronzuur wordt van nature in de huid geproduceerd en geeft haar stevigheid en interne bescherming tegen vochtverlies. Wanneer de huid veroudert, wordt zij dunner en raakt zij gemakkelijker beschadigd, wat verergert doordat de huid steeds minder in staat is zichzelf te herstellen. Een verbetering van de synthese van hyaluronzuur helpt het vermogen van de huid zichzelf te herstellen en te verjongen.

Een gezond vasculair systeem in de huid is belangrijk voor een gezonde teint. Het vasculair systeem van de huid vermindert met het ouder worden, en heeft meer stimulans nodig om te helpen met de reparatie van de huid. Dit kan van invloed zijn op de bloedcirculatie, de uitwisseling van voedingsstoffen, de temperatuur regeling, de teint, en de genezing van de huid. Er is vastgesteld dat oxidatieve stress een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van leeftijd gerelateerde huidaandoeningen. Blootstelling aan UVA-straling en verontreinigende stoffen, kunnen in combinatie met een slecht dieet het niveau van oxidatieve stress in het lichaam verhogen, wat resulteert in de vorming van ROS (reactive oxygen species). ROS kunnen schade toebrengen aan zowel celmembranen als DNA.

RESULTATEN:

De hoofdlijnen van ABICH klinische resultaten:

 • fibroblasten laten gedurende 48 uur tot 31% meer activiteit zien na het gebruik van Living Nature Nourishing Night Cream.
 • Living Nature Nourishing Night Cream verhoogt de synthese van hyaluronzuur door fibroblasten tot 72% na een 48 uur durende blootstelling.
 • Living Nature Radiance Night Oil verhoogt de synthese van hyaluronzuur door fibroblasten tot 43% na een 72 uur durende blootstelling.
 • Living Nature Radiance Night Oil remt actief de vorming van ROS veroorzaakt door UVA blootstelling.
 • Living Nature Hydrating Gel Mask verhoogt de synthese van hyaluronzuur door fibroblasten tot 68% na een 48 uur durende blootstelling.
 • de ABICH klinische tests op menselijke vasculaire cellen tonen aan dat Living Nature Hydrating Gel Mask pro-actief werkt in het behouden en stimuleren van vasculaire gezondheid en bij het herstel van een beschadigde huid.
 • Living Nature Firming Flax Cream verhoogt de synthese van hyaluronzuur door fibroblasten tot 86% na een 48 uur durende blootstelling.
 • Living Nature Firming Flax Cream remt actief de vorming van ROS veroorzaakt door UVA blootstelling.
 • de ABICH klinische tests op menselijke vasculaire cellen tonen aan dat Living Nature Balancing Night Gel pro-actief werkt in het behouden en stimuleren van vasculaire gezondheid en bij het herstel van een beschadigde huid.

ABICH Laboratories staan bekend om hun vooruitstrevende methodes. Ze hebben een uitgebreide range alternatieve tests ontwikkeld die het gebruik van dieren voor grootschalige producttests overbodig maken. Deze tests maken gebruik van celculturen en heropgebouwd menselijk epidermis om het gedrag en de reactie van de menselijke huid te imiteren wat waarheidsgetrouw onderzoek van het toxicologisch profiel en de biologische activiteit van producten voor menselijk gebruik mogelijk maakt.De nachtverzorgingsproducten van Living Nature hebben hun effectiviteit in het optimaliseren van de helende en vernieuwende processen van de menselijke huid bewezen. In vitro tests die werden uitgevoerd door het beroemde Italiaanse testlaboratorium ABICH Laboratories bevestigen dat de vijf vooruitstrevende, natuurlijke formules de herstellende functies die van nature tijdens de slaap plaatsvinden maximaliseren.

De ABICH resultaten bewezen overtuigend dat de geteste nachtverzorgingsproducten:

 • de huid helpen zich te gedragen als een jongere huid, door het versnellen van de herstel- en vernieuwingsprocessen die juist vertragen wanneer we ouder worden.
 • helpen bij het repareren van de beschadigingen die de huid gedurende de dag heeft opgelopen, zoals schade door vrije radicalen, vochtverlies en UV schade.
 • het herstel van cellen bevorderen en een frissere, jonger uitziende huid naar de oppervlakte brengen.

De vijf Living Nature producten die tot nu toe zijn getest zijn:

 • Living Nature Radiance Night Oil – voor een jonger uitziende huid.
 • Living Nature Balancing Night Gel – om te voeden en verjongen.
 • Living Nature Nourishing Night Cream – rijk aan voedende nutriënten.
 • Living Nature Firming Flax Cream – om lijntjes te verzachten.
 • Living Nature Hydrating Gel Mask – om de huid te verrijken en het vochtgehalte te herstellen.

De volgende analyses werden uitgevoerd:

 • stimulatie/remming van de vermeerdering van menselijke fibroblasten
 • synthese van hyaluronzuur
 • wondherstel (vasculaire regeneratie activiteit)
 • antioxidante activiteit

Fibroblasten zijn een bepaald soort cellen die een raamwerk bieden aan veel weefsels van het menselijk lichaam. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de productie van collageen en elastine in de huid en spelen ook een belangrijke rol in de wondgenezing. Hyaluronzuur wordt van nature in de huid geproduceerd en geeft haar stevigheid en interne bescherming tegen vochtverlies. Wanneer de huid veroudert, wordt zij dunner en raakt zij gemakkelijker beschadigd, wat verergert doordat de huid steeds minder in staat is zichzelf te herstellen. Een verbetering van de synthese van hyaluronzuur helpt het vermogen van de huid zichzelf te herstellen en te verjongen.

Een gezond vasculair systeem in de huid is belangrijk voor een gezonde teint. Het vasculair systeem van de huid vermindert met het ouder worden, en heeft meer stimulans nodig om te helpen met de reparatie van de huid. Dit kan van invloed zijn op de bloedcirculatie, de uitwisseling van voedingsstoffen, de temperatuur regeling, de teint, en de genezing van de huid. Er is vastgesteld dat oxidatieve stress een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van leeftijd gerelateerde huidaandoeningen. Blootstelling aan UVA-straling en verontreinigende stoffen, kunnen in combinatie met een slecht dieet het niveau van oxidatieve stress in het lichaam verhogen, wat resulteert in de vorming van ROS (reactive oxygen species). ROS kunnen schade toebrengen aan zowel celmembranen als DNA.

RESULTATEN:

De hoofdlijnen van ABICH klinische resultaten:

 • fibroblasten laten gedurende 48 uur tot 31% meer activiteit zien na het gebruik van Living Nature Nourishing Night Cream.
 • Living Nature Nourishing Night Cream verhoogt de synthese van hyaluronzuur door fibroblasten tot 72% na een 48 uur durende blootstelling.
 • Living Nature Radiance Night Oil verhoogt de synthese van hyaluronzuur door fibroblasten tot 43% na een 72 uur durende blootstelling.
 • Living Nature Radiance Night Oil remt actief de vorming van ROS veroorzaakt door UVA blootstelling.
 • Living Nature Hydrating Gel Mask verhoogt de synthese van hyaluronzuur door fibroblasten tot 68% na een 48 uur durende blootstelling.
 • de ABICH klinische tests op menselijke vasculaire cellen tonen aan dat Living Nature Hydrating Gel Mask pro-actief werkt in het behouden en stimuleren van vasculaire gezondheid en bij het herstel van een beschadigde huid.
 • Living Nature Firming Flax Cream verhoogt de synthese van hyaluronzuur door fibroblasten tot 86% na een 48 uur durende blootstelling.
 • Living Nature Firming Flax Cream remt actief de vorming van ROS veroorzaakt door UVA blootstelling.
 • de ABICH klinische tests op menselijke vasculaire cellen tonen aan dat Living Nature Balancing Night Gel pro-actief werkt in het behouden en stimuleren van vasculaire gezondheid en bij het herstel van een beschadigde huid.

ABICH Laboratories staan bekend om hun vooruitstrevende methodes. Ze hebben een uitgebreide range alternatieve tests ontwikkeld die het gebruik van dieren voor grootschalige producttests overbodig maken. Deze tests maken gebruik van celculturen en heropgebouwd menselijk epidermis om het gedrag en de reactie van de menselijke huid te imiteren wat waarheidsgetrouw onderzoek van het toxicologisch profiel en de biologische activiteit van producten voor menselijk gebruik mogelijk maakt.